TANÚSÍTVÁNYOK - LADYLON

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A természetes alapanyagokból készült ruházati termékek virágkorukat élik, de ezek a természetes alapanyagok, mint a gyapjú, pamut, len, selyem, csak korlátozott mértékben állnak rendelkezésre a Földön. Szükség van a mesterségesen előállított, szintetikus fonalakra is, hogy az emberek megnövekedett ruházati igényeit ki tudjuk elégíteni. A technológia fejlődésének köszönhetően a szintetikus fonalak tulajdonságai egyre jobban hasonlítanak a természetes fonalakéhoz.

A Ladylon Szintetikus Fonalgyártó Kft. poliamid fonalak gyártásával foglalkozik. Ezen belül is egy speciális területtel, a terjedelmesítéssel. Terjedelmesítéskor a kiindulási anyag egy részlegesen nyújtott poliamid fonal, melyet a feldolgozhatóság érdekében tovább nyújtunk, deformálunk, hullámosítunk és az új állapotot magas hőmérsékleten rögzítjük. Ezáltal olyan tulajdonságokat adunk a fonalaknak, amely  alkalmassá teszi a további feldolgozásra (kötés, szövés). Nagy rugalmasságú, nagy nyúlású terjedelmes fonalat kapunk, amit számos területen felhasználnak.

Az előnyújtott poliamid alapanyagot kizárólag neves európai gyártóktól vásároljuk, akik környezettudatosan gondolkodnak és termelnek. Mindegyik beszállítónk megfelel az Európai Unió által 2007. június 1-én kibocsájtott és azóta folyamatosan aktualizált REACH rendeletnek. Valamennyi beszállítónk rendelkezik ÖKO-TEX Standard 100 bizonyítvánnyal is, az összes általuk gyártott fonalra.

A terjedelmesítéssel egy műveletben intermingled fonalat is előállítunk. A terjedelmesítés után sodrás is lehetséges. Ezen technológiák mindegyikénél a legtisztább energiákat - áram és sűrített levegő - használjuk, így környezetünket nem szennyezzük.
A sűrített levegőt előállító kompresszorok által termelt hőt télen az üzemcsarnok fűtésénél hasznosítjuk. Elsősorban nyers fonalat gyártunk, ezért sem festéssel, sem egyéb kémiai beavatkozással nem terheljük a környezetünket.

A vásárolt alapanyag csomagolóanyagát minden beszállítónk visszaveszi újrahasznosítás céljából. Saját fonalainkat részben újrahasznosított alapanyagból készült papírdobozokba csomagoljuk. A kevesebb papírfelhasználás érdekében, lehetőség szerint, nagyobb kiszerelési egységeket alkalmazunk és többszörhasználatos palettákon szállítjuk termékeinket.

A Ladylon Kft. által gyártott összes fonal rendelkezik ÖKO-TEX Standard 100 bizonyítvánnyal. Ez a nemzetközileg elismert vizsgálati módszer garantálja, hogy fonalaink káros anyagoktól mentesek és az érvényes ökológiai előírásoknak megfelelnek.

A cseppben benne van a tenger.

A Ladylon Kft. csak egy csepp a tengerben, s mi arra törekszünk, hogy ez a csepp és a tenger is tiszta maradjon.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz